EN RU UK

Як повністю змінити протягом року концепцію музею та оновити все – від назви та експозиції до методів роботи з аудиторією? Як залучити зірок світового рівня до промоції музеїв? Що таке «віртуальний поверх» музею і які його функції? Як відправити музей у мандри, підлаштовуючись до потреб громади, щоб залучити нові, зазвичай байдужі до мистецтва аудиторії? В чому полягає функція сучасного музею? Як поєднати традиційну музейну експозицію та нові інтерактивні технології? Чи пандемія COVID-19 – це крах та занепад всього креативного сектору, чи це також стимул до переосмислення підходів у роботі та поштовх до нового відродження?


Про це, і про багато інших викликів та рішень три ізраїльські та два українські експерти – очільники провідних музеїв двох країн та новатори музейної справи, до яких долучився креативний директор компанії, яка створює левову частку інтерактивного контенту для музеїв Ізраїлю, говорили вчора під час онлайн-події «Музеї майбутнього: український та ізраїльський досвід у часи COVID-19»., організованого Посольством Держави Ізраїль в Україні та онлайн-платформа 211 Floor у партнерстві з  Міністерством туризму Ізраїлю в Україні та культурним центром «Дом Майстер Клас».

На платформі 211 Floor з 28 травня по 20 червня 2021 року ви зможете переглянути відеозапис дискусії та почути експертну думку фахівців, а також вже сьогодні переглянути відео-візитівки провідних музеїв Ізраїлю та України. Щира подяка всім експертам та особлива подяка – пані Ганні Шерман, Головному редактору журналу «Антиквар», яка була модератором вчорашньої дискусії.

Експерти:

Ізраїль:
1)        Роман Коган, Директор з громадських зв’язків та роботи з аудиторією,  Фонд NADAV – ANU, 
Музей єврейського народу;
2)        Мілана Гіцин Адірам, директор-засновник та головний куратор ZUMU – мандрівного музею
сучасного мистецтва;
3)        Симон Шехтер, співзасновник та креативний директор  компанії Metaphor, яка займається
розробкою інтиерактивного контенту для музеїв Ізраїлю та світу;

Україна:

1) Неля  Куковальська – генеральний директор Національного заповідника “ Софія Київська ”
2) Віктор та Леся Корсаки, засновники приватного  Музею сучасного українського  мистецтва
Корсаків, МСУМК, Луцьк